wp0ac23c1d_06

Byron Katie

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Byron Katie (zoals zij genoemd wordt) was bijna twee jaar nauwelijks in staat haar bed te verlaten, geobsedeerd door zelfmoord. Toen, op een morgen, vanuit de diepste wanhoop, kreeg ze een levensveranderend inzicht.

Byron Katie zag dat ze leed wanneer ze geloofde dat iets anders zou moeten zijn dan het is. ('Mijn man zou meer van me moeten houden', 'Mijn kinderen zouden mij moeten waarderen') en dat ze vrede voelde als ze deze gedachten niet geloofde. Ze besefte dat de oorzaak van haar depressie niet lag in de wereld om haar heen maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van helder inzicht zag Byron Katie dat onze poging om geluk te vinden andersom werkte - in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken.

En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is, kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vrede ervaren. Byron Katie ontwikkelde een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die deze transformatie praktisch toepasbaar maakt. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Wil jij vrijheid ervaren, onder alle omstandigheden?

Download dan hieronder de gratis 10-delige cursus over The Work van Byron Katie.

Vul hieronder je naam & e-mailadres in om toegang te krijgen.
Something went wrong. Please check your entries and try again.