Wie is Liane den Hartog?

Door een ingewikkelde jeugd, ontwikkelde Liane als meisje een sterke zelfreflectie en fascinatie voor hóe de mens en haar mind werkt. Liane is daarom op haar 12e levensjaar begonnen met Transcendente Meditatie, volgde vervolgens Godsdienstlessen en studeerde later Wijsbegeerte.

Dagelijks keek zij naar haar eigen emoties en gedachten en observeerde het denken en gedrag van anderen om haar heen.
Al heel vroeg in haar leven was Liane vastbesloten om de mens te doorgronden en de sleutel tot het vergroten van zelfstuurbaarheid te vinden.

Als kind voelde Liane het als haar missie om het leed van haar medemens te verlichten.

Liane vroeg zich af in hoeverre wij als mens waren overgeleverd aan het leven en welke invloed wij er op konden uitoefenen. Met name welke rol de mind en het denken speelt binnen het ´spel’ dat leven heet.

Tijdens haar reis heeft Liane persoonlijk ervaren dat elk individu oneindige mogelijkheden heeft.

CV van Liane

Liane den Hartog is drs in de Wijsbegeerte – Bedrijfsethiek en woont met haar man en zoon in Amsterdam.

Na het VWO examen is Liane in 1991 in Parijs gaan studeren en heeft in USA en Europa tiental opleidingen gevolgd om vervolgens cognitieve gedragstrainingen en één-op-één coaching te geven. Liane heeft Wijsbegeerte en Theologie gestudeerd. Liane heeft haar levenservaring uitgebreid door actief lid te worden van een studentenvereniging, te werken als stukadoor en schilder in de bouw, model-werk te doen in Parijs, Sociale Filosofie te geven aan Sociologiestudenten, zitting te hebben in de Wijsgerige Faculteitsraad en te werken achter de bar van een nachtclub.

Na enkele jaren in het bedrijfsleven als consultant Bedrijfsethiek te hebben gewerkt (Heineken, Andersen, Ernst&Young), heeft Liane in 2003 haar coaching- en trainingsbedrijf Light Your Fire opgericht.

Naast een scala aan opleidingen en trainingen heeft Liane in 2007 The School van Byron Katie afgerond. Vervolgens heeft zij deelgenomen aan het Byron Katie International certificatieprogramma en werkt (zowel privé als in haar werk) dagelijks met The Work. Liane is een ervaren trainer in The Work en beheert VierVragen.nl.

Liane heeft haar kennis, expertise en ervaringen als mens, internationale trainer en coach gebundeld in een opleiding ‘Leergang The Work Basic & Advanced’ genoemd. In deze leergang wordt de methodiek van Byron Katie op Liane’s unieke wijze dieper onderbouwd en uitgelegd. In deze Leergang ligt het zwaartepunt op The Work. Tevens wordt er achtergrondinformatie gegeven over hoe The Mind werkt en wordt non-dualiteit in de uitleg betrokken.

Liane is naast coach en trainer een bevlogen schrijfster. Ze heeft bloemrijke wijze blogs geschreven voor onder andere Vivonline.nl en Sannyzoektgeluk.nl. Liane heeft ook het e-boek ‘Afvallen met je Gedachten’ geschreven.

Liane gelooft in de oneindige mogelijkheden van elk individu. Ze heeft er haar missie van gemaakt iedereen (die hiervoor open staat) in te laten zien.